Joanne Luijmes                                          beeldend Kunstenaar                        

 ARTEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem sinds 1982.     Naast mijn opdrachten, onderzoek ik synesthesie (een in kleuren gevatte waarneming).het resultaat hiervan is: het keramisch associatiemozaiek, met tekeningen, spelregels en een mindmap, of te wel plattegrond van de geest .

Geluidsreducerende objecten, openbare ruimte, publicaties, en vrij werk, tijdschriften, illustraties en exposities

www.garenkokerskollektief.nl   www.kunstlijnhaarlem.nl 


Privé : Menno ter Braakplantsoen 4   
2025 GW Haarlem  
023 551 3 441


Atelier: Waarderweg 78  ruimte 0.04  2031 BP Haarlem  +31 6 40 599 533   www.hoofdkantoor.com   


 


 


 

  Na mijn diploma in 1982  bij ArtEZ  ben ik jaren werkzaam geweest in de reclame- en modewereld. Daarnaast doceerde ik tekenen, ontwerpen en kunstgeschiedenis aan een MTS in Utrecht. In1993 ben ik in Haarlem les gaan geven. Mensen leren kijken en laten vertalen wat ze zien blijf ik leuk vinden.

Freelance reclame werk is leuk en lucratief, maar erg gehaast en het liefst gisteren af. Er is dus nooit tijd om te reflecteren en te verdiepen.

Sinds 2007 ben ik daarom steeds meer "vrij" gaan werken en daarbij experimenteer ik met materialen en technieken, al zal het tekenen altijd de basis zijn van wat ik wil vertellen. Het Illustreren van kinderboeken in nauwe samenwerking met een auteur hoort om die reden ook in het rijtje van tijd en experimenteren thuis. 

Een overblijfsel van het "snelle" werken uit eerdere periodes is, dat ik naast het tekenen ook fotografie als dag- en notitieboek gebruik, dit geeft weer onverwachte inzichten en verrassende resultaten.

Hoe geschiedenis andere  culturen, mythes en wetenschap elkaar beïnvloeden of ontkrachten vind ik erg interessant.

De fragmenten waaruit alles opgebouwd is, alle facetten van de mens en zijn of haar plaats in de wereld, blijven mij boeien.

Het afgelopen jaar ben ik steeds meer gaan onderzoeken en gebruik daarbij verschillende materialen en technieken. Het resultaat is nu onderdeel van het proces en andersom.

Kunst is voor mij de manier om mijn wereld te ordenen en te begrijpen.

  


 

 


 

13217

 

 


 

 
 
 
 
Kaart
E-mail