JoanneLuijmes                                          beeldend Kunstenaar                       
 

ARTEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem sinds 1982.     Naast mijn opdrachten, onderzoek ik synesthesie (een in kleuren gevatte waarneming).het resultaat hiervan is: het associatie mozaïek, met tekeningen, spelregels en een mindmap, of te wel plattegrond van de geest .Het jaar 2022 staat in het teken van de Biënnale in Venetië waar ik: 'Joanne Luijmes' een ruimte ingericht heb in Palazzo Mora : zie exposities en nieuws

Geluidsreducerende objecten, openbare ruimte, publicaties  autonoom werk, tijdschriften, illustraties en exposities


www.garenkokerskollektief.nl   www.kunstlijnhaarlem.nl 


Privé : Menno ter Braakplantsoen 4   
2025 GW Haarlem  
023 551 3 441


Atelier: Waarderweg 78  ruimte 0.04  2031 BP Haarlem 

 +31 640 599 533   www.hoofdkantoor.com   
boom1
boom1
boom2
boom2
boom4
boom4
kunstlijn-golden
kunstlijn-golden 


 


 
Na mijn diploma in 1982  bij ArtEZ  ben ik jaren werkzaam geweest in de reclame en modewereld. Daarnaast doceerde ik tekenen, ontwerpen en kunstgeschiedenis aan een MTS in Utrecht. In 1993 ben ik in Haarlem les gaan geven. Mensen leren kijken en laten vertalen wat ze zien blijf ik leuk vinden.

Freelance reclame werk is leuk en lucratief, maar erg gehaast en het liefst gisteren af.  Er is dus nooit tijd om te reflecteren en te verdiepen.

Sinds 2007 ben ik daarom steeds meer "vrij" gaan werken en daarbij experimenteer ik met materialen en technieken, al zal het tekenen altijd de basis zijn van wat ik wil vertellen. Het illustreren van kinderboeken in nauwe samenwerking met een auteur hoort om die reden ook in het rijtje van tijd en experimenteren thuis. 

Een overblijfsel van het "snelle" werken uit eerdere periodes is, dat ik naast het tekenen ook fotografie als dag- en notitieboek gebruik, dit geeft weer onverwachte inzichten en verrassende resultaten.

Hoe geschiedenis, andere  culturen, mythes en wetenschap elkaar beïnvloeden of ontkrachten vind ik erg interessant. Het verschil van hetzelfde blijft voor mij  fascinerend.

De fragmenten waaruit alles opgebouwd is, alle facetten van de mens en zijn of haar plaats in de wereld, blijven mij boeien.

De afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan onderzoeken en gebruik daarbij verschillende materialen en technieken. Het resultaat is nu onderdeel van het proces en andersom.

Kunst is voor mij de manier om mijn wereld te ordenen en te begrijpen.

  


  

Gastenboek

Joanne Luijmes
23-10-18 14:31:07
graag even zien of deze aankomt


 

 


 

Kaart
E-mail