JoanneLuijmes                                          beeldend Kunstenaar                       
 
  • 04-P1110954
  • 1-1-P1120059
  • 16-P1120049
  • 29-P1120059
  • 17-P1110972

De overgang van Papier naar Digitaal in vijf rechtbankzalen te Haarlem. 

Twee geluidsreducerende ontwerpen van mijn hand zijn sinds half april te bewonderen in de Spaarnezaal en de Bavozaal te Haarlem. vanaf 27 november 2017 is daar de Brederodezaal zaal bijgekomen. Deze zaal is geschikt gemaakt voor tele-horen. ( de verdachte op afstand.) "Geluidsgolven van vilt" Later zijn er nog twee zalen in het monument in de Jansstraat bijgekomen.

De rechtbankzalen waren toe aan een renovatie en daarbij werd overgestapt van al het papier in de zalen naar het digitale archief en ook naar digitale presentatie. Als ode aan het oude vertrouwde papier heb ik in de Bavozaal  "krantenstokken" met kranten van vilt gehangen. Dit is een verwijzing naar de staatscourant, waar alle staats berichten in staan.

In de Spaarnezaal  zijn open archiefkasten van vilt gehangen, wat weer een verwijzing is naar het papier als drager van informatie.Vilt is een geluiddempend materiaal en de echo's die in dit geval door de staande en zittende sprekers worden veroorzaakt ontstaan ook op die hoogte. Omdat de muren zelf al een kunstwerk op zich zijn  bestond er geen mogelijkheid om iets aan de muren te bevestigen zonder beschadigingen.Het was dus zaak om over de gehele breedte van de sprekers een vilten kunstwerk te hangen. In samenwerking met moBius consult  te Delft is de juiste plaats, hoogte, lengte en dikte van de kunstwerken bepaald.

Kaart
E-mail